MSExchangeTransport | Routing | 5003

This stumped me for a while.  Attempted an upgrade of VMWare Exchange 2007 Hub Transport Role.  It failed (See http://blogs.flaphead.dns2go.com/archive/2007/12/19/update-exchange-2007-service-pack-1.aspx)

Basically setup fails with: Process execution failed with exit code 3

.. and the setup log says:

[22/01/2008 15:44:08] [2] Beginning processing.
[22/01/2008 15:44:08] [2] Starting: C:WINDOWSsystem32regsvr32.exe arguments: /s “C:Program FilesMicrosoftExchange ServerbinExSMIME.dll”
[22/01/2008 15:44:09] [2] Process standard output:
[22/01/2008 15:44:09] [2] Process standard error:
[22/01/2008 15:44:09] [2] [ERROR] Unexpected Error
[22/01/2008 15:44:09] [2] [ERROR] Process execution failed with exit code 3.
[22/01/2008 15:44:09] [2] Ending processing.

I will come back to this one later.  Anyway, when I tried to start the MsExchangeTransport Service spat this out in the Application Event Log:

Event Type:     Error
Event Source:   MSExchangeTransport
Event Category: Routing
Event ID:       5023
Description:
A transient configuration error was detected while the routing configuration was loading. Exception details: The local server isn’t a member of any routing group. : Microsoft.Exchange.Transport.Categorizer.TransientRoutingException: The local server isn’t a member of any routing group.
   at Microsoft.Exchange.Transport.Categorizer.RoutingGroupRelayMap.ValidateConfig(ExchangeTopology topology, RawRoutingConfigData rawConfigData, DateTime timestamp)
   at Microsoft.Exchange.Transport.Categorizer.RoutingTables.ValidateConfig(RawRoutingConfigData rawConfigData)
   at Microsoft.Exchange.Transport.Categorizer.RoutingTables.PopulateTables(RawRoutingConfigData rawConfigData)

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Event Type:     Error
Event Source:   MSExchangeTransport
Event Category: Routing
Event ID:       5003
Description:
Microsoft Exchange couldn’t load configuration information for routing. The process will block and retry the operation in 10 seconds.

Checked out the server using adsiedit and found for msExchHomeRoutingGroup.  Strange, I don’t touch it .. honest. 

Looked at another working server and copied the value and the MsExchangeTransport Service started … another weird one!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: