What the hell happened to you blog maan?

#vmware #hyper-v #Synology #wordpress #

Wow, long story but I’ll make is short Winking smile

So I used to run my blog in Hyper-v using an old Mac Pro.  I made the decision to upgrade it to VMware 4, and purchased a new Shuttle PC:

  • Shuttle SX58J3 XPC Barebone for SKT1366 Intel CPUs – 500W PSU
  • Intel Core i7 960 3.2 GHz Socket 1366 8MB L3 Cache Retail Boxed Processor
  • Intel PRO/1000 PT Dual Port PCIe Server Adapter
  • Asus HD 5450 SILENT 512MB DDR2 DVI HDMI VGA Out PCI-E Low Profile Graphics Card
  • 2x Seagate ST2000DL003 Barracuda Green 3.5-inch 2TB SATA 6 Gb/s Drive
  • Synology DS211+ (for ISCSI storage of my VMs)

Scott send me a website (http://www.vm-help.com//esx40i/esx40_whitebox_HCL.php) with VMware whiteboxes and that was shweet.  BUT around the same time, VMware 5 came out.  So I thought, stuff it, lets go VMware 5.  Ah, not so fast .. I just could not get it to install!  The installer would start and just hang, even if I left it for days on end, which the faint hope it would finish.

Bollox! so I tried VMware 4 and that worked fine.  It appears that the HCL for VMware 5 is very different to VMware 4 so I was screwed!

That was it, stuff VMware, lets go back to hyper-v.  Done some reading and thought how about Windows 2008 r2 core?

Nice, but i was expecting a Unix type interface, but you still get GINA and once you log in all you get is a command prompt windows and a funky script called sconfig to do everything.

After a bit of googling, I found Core Configurator 2.0 (http://coreconfig.codeplex.com/)  over on codeplex and this is a god send, but you need to get Windows PowerShell installed on core, which is a bit of fun, but i managed it.

Next was Hyper-v.  This worked fine, but the networking was as slow as a one legged dog.  Then it dawned on me that the built in NIC on the shuttle was pants. Once I switched everything to the Intel Pro NIC, it was fine.

I built up an SCVMM box, and started to move my vm’s from the mac pro to the shuttle.  It was slow but worked a treat.

Last to move was my blog.  It turned out that one of the physical disks had a problem, which turned out to be on one of the virtual disks used by my Blog, and to make it worse it was the C drive.  I was screwed!

After a lot of heart ache, I managed to get the blog backup and running, but community server that was running my blog just didn’t want to play ball. I upgraded the versions but still not joy, I just couldn’t get a “single” blog working properly.

I contacted the community server support guys, and the basically said, you need to buy  a licence before we will help you.

Screw you  thought, so I went on the hunt for another package which is WordPress.

I built a new windows 2008 r2 server and followed these excellent steps (http://webmasterformat.com/blog/install-wordpress-on-windows) and there you have it!

Back in the blogosphere.  Still working on converting my old posts from community server, and they will come, but at least I have my voice back now.

Hope you enjoy the posts

Comments

  1. why not just host your blog with wordpress

Trackbacks

  1. My Homepage says:

    … [Trackback]…

    […] Informations on that Topic: flaphead.dns2go.com/?p=44 […]…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: